BOURÁRNA


Rádi si dopřejete kvalitní hovězí maso, které pochází z České republiky? My také a proto pro Vás chováme hovězí skot plemene Piemontese, který vyrůstá v panenské přírodě okolí Bohdanovic
v Moravskoslezském kraji. Maso pochází od kříženců vyšlechtěných přímo pro steaky a má skvělé osvalení a dostatek tuku, tzv. mřížku, která dodává masu jeho vynikající chuť.

Maso bouráme v bourárně, která splňuje nejpřísnější hygienické požadavky jak hygienou,
tak veterinární správou.

Pro bourání, zrání a následný prodej vybíráme ty nejvhodnější kusy, výhradně jalovice, voly a býčky. Kombinace výživy a podmínek chování našeho skotu je zárukou dokonalého chuťového prožitku.

Od 28.6.2016 nabízíme k prodeji pro širokou veřejnost hovězí maso vybraných kusů plemene Piemontese ve stáří okolo dvou let, které vykrmujeme speciálně pro tyto účely.

Hovězí maso plemene Piemontese je oblíbené pro jeho vynikající chuť, perfektní křehkost a typickou tukovou mřížku, která právě u steaků ještě více zvýrazní chuť masa.

Maso můžete koupit  čerstvé, vyzrálé tzv. mokrou cestou nebo hluboce zmrazené, baleno dle druhu ve vakuu, a vždy perfektně opracované. Vyzrálé hovězí maso má specifickou chuť i vůni, je křehčí
a doba přípravy se zkracuje na polovinu oproti čerstvému masu.

Po rozbalení nechte maso odvětrat cca 1 hod. a můžete připravovat pokrmy.

CENÍK VYZRÁLÉHO HOVĚZÍHO MASA

Hovězí přední 1kg 221,- Kč baleno po cca 1kg - 2kg
Hovězí zadní 1kg 301,- Kč baleno po cca 1kg - 2kg
Hovězí kližka 1kg 244,- Kč

baleno po cca 1kg - 2kg

Hovězí plec 1kg 278,- Kč baleno po cca 1kg - 2kg
Hovězí roštěnec nízký 1kg 414,- Kč baleno po cca 0,5kg - 2kg
Hovězí svíčková falešná 1kg 519,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg
Hovězí svíčková pravá 1kg 1018,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg
Hovězí steakové maso (zadní z kýty) 1kg 336,- Kč baleno po cca 1kg - 2kg
Hovězí kýta (rumpsteak) 1kg 370,- Kč balení = 1ks, cca 3kg - 5kg
Hovězí pupek 1kg 298,- Kč balení = 1ks
Hovězí veverka 1kg 670,- Kč balení = 1ks
Karbanátková směs (mleté) 1kg 175,- Kč baleno po cca 1kg

Stálé je možné maso objednávat po celých variantách. 

Varianta I.: 1kg přední, 1kg zadní, 1kg kližka, 1kg plec, 0,5kg nízký roštenec, 0,5kg falešná svíčková - cena celkem cca 1510,50 Kč

Varianta II.: 1,5kg kližka, 1,5kg zadní - cena celkem cca 817,50 Kč

CENÍK HOVĚZÍHO MASA S KOSTÍ, DROBŮ

Polévková směs (mix kosti morkové, masové) 1kg 23,- Kč baleno po cca 2kg
Hovězí žebra s kostí 1kg 184,- Kč baleno po cca 3kg - 5kg
Hovězí játra 1kg 114,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg
Hovězí srdce 1kg 30,- Kč balení = 1ks
Hovězí jazyk 1kg 30,- Kč balení = 1ks
Hovězí dršťky 1kg 121,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg
Hovězí plíce 1kg 30,- Kč baleno na objednávku
Hovězí ledviny 1kg 68,- Kč baleno na objednávku
Hovězí býčí žlázy 1kg 91,- Kč baleno po cca 0,5kg - 1kg

Balíčky se mohou hmotnostně lišit ±20%, skladujte při teplotě do 4°C, doba spotřeby masa do 7 dnů 
ode dne zakoupení, doba spotřeby masa s kostí a drobů ihned. Pří porušení vakua ihned spotřebovat.

CENÍK POLOKONZERV

Hovězí maso ve vlastní šťávě 500g 1ks 180,- Kč
Hovězí masová paštika 120g 1ks 75,- Kč

Ceníky jsou platné od 01.01.2023.

Polokonzerva je výrobek sterilovaný maximálně při 100°C a trvanlivost dle zákona je 6 měsíců.
Je ideální pro letní sezónu dovolených pod stan a pro trávení volných chvil na chatách a chalupách. Maso si zachovává lepší chuť než je to u klasických konzerv sterilovaných za vysokých teplot.
Naše polokonzervy neobsahují žádné stabilizátory, emulgátory a jiné konzervační látky

 

V nabídce dárkové poukazy v libovolné částce.

CENÍK HOVĚZÍHO MASA 2023.pdf (526kb)

OBJEDNÁVKY:
tel.: +420777310709, pivovarsteborice@email.cz

Výdej masa: termín vždy zveřejníme na fb a www, zákazníkům naší databáze píšeme SMS zprávy.


Přihlášení do databáze lze provést SMS zprávou obsahující jméno a přijímení, případně tel.č. liší-li se, na tel.+420777310709.

Maso je vhodné:

  • Hovězí přední - k dušení na kostky, mletí, na guláš
  • Hovězí zadní - k pečení, dušení v celku, ke grilování, na rolády a závitky
  • Hovězí kližka - k dušení (žilnaté maso), na guláš
  • Hovězí plec - k dušení v celku, pečení, na rolády a závitky
  • Hovězí roštěnec nízký - k minutkové úprávě, ke grilování, na roastbeef a steaky
  • Hovězí svíčková falešná - k pečení v celku, minutkové úpravě (libový kousek masa), ke grilování, na steaky a tatarák
  • Hovězí svíčková pravá - k minutkové úprávě, ke grilování, na steaky a tatarák
  • Hovězí steakové maso (zadní) - k minutkové úprávě, ke grilování, na steaky
  • Hovězí kýta (rumpsteak) - k umitkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
  • Hovězí pupek - k minutkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
  • Hovězí veverka - k minutkové úpravě, ke grilovaní, na steaky
  • Karbanátková směs (mleté) - na hamburgery, sekaně pečeně, ....
  • Polévková směs - na vývar
  • Hovězí žebra s kostí - k pečení, na vývar
    • RECEPT NA PEČENÁ HOVĚZÍ ŽEBRA:
      Hovězí žebra potřeme olejem, osolíme, opepříme a poklademe na ně česnek nakrájený na tenké plátky. Vložíme do uzavřeného pekáče / zapékací mísy, podlijeme vývarem a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po půl hodině teplotu snížíme na 120 stupňů a pečeme 4 až 5 hodin. Kontrolujeme, přeléváme 12-ti stupňovým pivem. 
      Půl hodiny před koncem pečení žebra vytáhneme a potřeme bohatou vrstvou barbecue omáčky promíchanou s medem. Troubu nastavíme na grilování na plný výkon a odkrytá žebra v ní půl hodinky dopečeme. Omáčka nám na povrchu krásně zkaramelizuje. Podáváme s rozpečeným pečivem, domácí barbecue omáčkou, podle chuti s křenem, papričkami a podobně ... .

Víte, že do zdravé stravy rozhodně patří i hovězí maso?

Můžeme říci, že 100 gramová porce libového hovězího obsahuje necelých 21 gramů bílkovin
a energeticky 582 kJ.

Na to připadá 6 gramů tuku. Obrovský plusem je, že hovězí je velice výživné. Najdete v něm vitamíny A a C a dále vitamíny ze skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6, B12). Rovněž nechybí železo, vápník, draslík, hořčík, fosfor, měď, mangan, zinek, sodík. Vyjmenovaný obsah živin mluví za vše.

Právě kvůli němu se kvalitní hovězí vývar považuje doslova za lék a doporučuje se nemocným a rekonvalescentům. Které hovězí maso se považuje za nejkvalitnější? Samozřejmě vede svíčková, dále je to hovězí roštěná a také zadní. Na vývar se dají použít morkové kosti a hovězí žebro s masem. Použijete-li více kostí, vývar bude mastnější.

Hodně se hovězí doporučuje i pro diety, nejenom kvůli obsahu minerálů a vitamínů, ale i kvůli tomu, že v něm najdete hodně kyseliny linolové, která pomáhá redukci tuku.