BOURÁRNA - VYZRÁLÉ HOVĚZÍ MASO
28.6.2016 jsme zahájili prodej našeho vyzrálého hovězího masa, které se zpracovává ve schválené BOURÁRNĚ, jak hygienou, tak také veterinární správou, která splňuje nejpřísnější hygienické požadavky.
Maso je ze skotu našeho chovu, který vyrůstá na pastvinách v katastrálním území Bohdanovice, asi 3km od Slezské Harty a je nejvyšší kvality, kříženců vyšlechtěných přímo pro steaky, má skvělé osvalení a dostatek tuku - mřížku, dodávající pokrmům vynikajíci chuť.
VYZRÁLÉ HOVĚZÍ MASO SKLADEM:
přední, zadní, zadní steakové, plec,
nízký roštěnec, falešná svíčková, veverka, pupek.
PRODEJNÍ DNY
středa 27.4.2022 13:00-16:00,
čtvrtek 5.5.2022 13:00-16:00.
Objednávky: pivovarsteborice@email.cz, 777310709.
VYZRÁLÉ HOVĚZÍ MASO k prodeji :
Prodáváme vyzrálé hovězí maso vybraných kusů plemene Piemontese ve stáří okolo dvou let vykrmených jedině pro tyto účely.
Toto maso se vyznačuje vynikající chutí, perfektní křehkostí a zvláštní tukovou mřížkou, která speciálně u steaků ještě více zvýrazní chuť.
Maso můžete koupit čerstvé nebo vyzrálé tzv. mokrou cestou, dle druhů ve vakuu, perfektně opracované. Vyzrálé hovězí maso má specifickou vůni i chuť, je křehčí a doba přípravy je poloviční.
Po rozbalení nechte maso odvětrat cca 1 hod. a můžete připravovat pokrmy.
Balíčky, které nabízíme, obsahují přibližně toto složení:
Varianta I.:
- Hovězí přední 1 kg 201,- Kč
- Hovězí zadní 1 kg 274,- Kč
- Hovězí kližka 1 kg 222,- Kč
- Hovězí plec 1 kg 253,- Kč
- Hovězí roštěnec nízký 0,5 kg 188,50 Kč
- Hovězí svíčková falešná 0,5 kg 236,- Kč
Cena celkem 1.374,50 Kč
Varianta II.:
- Hovězí kližka 1,5 kg 333,- Kč
- Hovězí zadní 1,5 kg 411,- Kč
Cena celkem 744,- Kč
Hovězí přední, zadní, klížka, plec, nízký roštěnec, falešná svíčková - lze zakoupit i samostatně.
U nízkého roštěnec a falešné svíčkové budou upřednostněny objednávky celé varianty č.I.
Baleno: přední, zadní klížka, plec - po cca 1kg - 2kg; nízký roštěnec - po cca 0,5 kg - 2kg;
falešná svíčková po cca 0,5kg - 1kg.
Dalé nabízíme:
- Hovězí steakové maso (zadní z kýty) 306,- Kč / kg baleno po cca 1kg - 2kg
- Karbanátková směs (mleté na hamburgery) 159,- Kč / kg baleno po cca 1kg
- Hovězí svíčková pravá 969,- Kč / kg baleno po cca 0,5kg - 1kg
- Hovězí kýta (rumpsteak) 336,- Kč / kg baleno cca 2kg - 3kg
- Hovězí pupek 284,- Kč / kg balení = 1ks
- Hovězí veverka 639,- Kč / kg balení = 1ks
Hovězí maso s kostí, droby - nutné vyzvednout
ihned po rozbourání:
- Polévková směs 21,- Kč / kg (mix kostí morkové, masové) baleno po cca 2kg
- Hovězí žebra s kostí 167,- Kč / kg baleno po cca 3kg - 5kg
- Hovězí játra 104,- Kč / kg baleno po cca 0,5 kg - 1kg
- Hovězí srdce 27,- Kč / kg balení = 1ks
- Hovězí jazyk 27,- Kč / kg balení = 1ks
- Hovězí dršťky 116,- Kč / kg baleno po cca 0,5kg - 1kg
- Hovězí plíce 27,- Kč / kg baleno na objednávku
- Hovězí ledviny 62,- Kč / kg baleno na objednávku
- Hovězí byčí žlázy 83,-Kč/ kg baleno po cca 0,5kg
Ceník je platný od 1.3.2022.
Balíčky se mohou hmotnostně lišit 20%, skladujte při teplotě do 4°C, doba spotřeby masa do 7dnů ode dne zakoupení, doba spotřeby masa s kostí a drobů ihned. Při porušení vakua ihned spotřebovat.
Ostatní druhy masa možné zakoupit pouze po dohodě.
Objednávky na email: pivovarsteborice@email.cz,
tel.: 777310709
Výdej masa po dohodě, termín vždy zveřejníme na fb a www.
Termíny odběrů vyzrálého hovězího masa oznamujeme
formou sms zprávy.
Maso je vhodné:
- Hovězí přední - k dušení na kostky
- Hovězí zadní - k pečení, dušení v celku, ke grilování
- Hovězí plec - k dušení v celku, rolády
- Hovězí kližka - k dušení (žilnaté maso)
- Hovězí roštěnec nízký - k minutkové úprávě, ke grilování
- Hovězí svíčková falešná - k pečení v celku, minutkové úpravě (libový kousek masa), ke grilování
- Hovězí steakové maso (zadní) - k minutkové úprávě, ke grilování
Víte, že do zdravé stravy rozhodně patří i hovězí maso?
Můžeme říci, že 100 gramová porce libového hovězího obsahuje necelých 21 gramů bílkovin
a energeticky 582 kJ.
Na to připadá 6 gramů tuku. Obrovský plusem je, že hovězí je velice výživné. Najdete v něm vitamíny A a C a dále vitamíny ze skupiny B (B1, B2, B3, B5, B6, B12). Rovněž nechybí železo, vápník, draslík, hořčík, fosfor, měď, mangan, zinek, sodík. Vyjmenovaný obsah živin mluví za vše.
Právě kvůli němu se kvalitní hovězí vývar považuje doslova za lék a doporučuje se nemocným a rekonvalescentům. Které hovězí maso se považuje za nejkvalitnější? Samozřejmě vede svíčková, dále je to hovězí roštěná a také zadní. Na vývar se dají použít morkové kosti a hovězí žebro s masem. Použijete-li více kostí, vývar bude mastnější.
Hodně se hovězí doporučuje i pro diety, nejenom kvůli obsahu minerálů a vitamínů, ale i kvůli tomu, že v něm najdete hodně kyseliny linolové, která pomáhá redukci tuku.